Disseny d’Interiors de baix cost

            El disseny d’interiors és un art que ha de conviure entre el fet artístic i el de sentir-se un com a casa seva. Això fa que a l’hora de dissenyar l’interior d’on s’habita hi hagi una mescla entre psicologia, coneixement d’arquitectura i disseny del producte que s’usa. Ens hem llençat a fer aquest article per aquells lectors que disposant de poc pressupost, vulguin fer disseny d’interior en dues situacions: per a la seva llar i per el món audiovisual.

            Des del punt de mira del disseny per la llar no s’ha de perdre mai de vista que ha d’estar amb sintonia amb la personalitat de qui hi viu allí. També amb la funcionalitat que té el pis, l’apartament o la casa, ja que en els nous temps -relacionat amb la actual crisis- hi ha la creixent necessitat de l’autoocupació, fent que en molts casos llars siguin a la vegada la oficina de treball, i aquesta llar ha d’estar preparada per respondre a les dues necessitats.

            Des del punt de vista del disseny d’un interior per a una escena d’un audiovisual, el que s’ha de tenir en compte és el què és bàsic per aquesta escena. Això sorgirà de l’imprescindible guió tècnic, i un cop decidit que es necessita, la resta és complementari i s’ha de jugar en només invertir en el que és bàsic per a que l’audiovisual compleixi el seu objectiu comunicatiu.

            Dit això, com que encara estem sortint de la crisis, posar la llar al gust d’un té uns costos. Per altra banda, amb la mateixa crisis -que té un greu efecte en el món cultural-, no cal dir el que costa produir qualsevol audiovisual fora del món de la publicitat, on hi ha poc finançament o retorn de la inversió. Per tant, dissenyar un escenari contemporani –descartem casos en que es reprodueixi el passat- d’un interior per a un audiovisual que tindrà la vida curta de la producció de la obra, també requereix un art. Per això, introduïm el concepte de baix cost o low cost -molt present en tot avui en dia- en el disseny d’interiors.

            En aquest punt de l’article, no parlarem de com dissenyar aquest interior. Ni quins colors posar, ni quins mobles o de quin tipus…, això depèn de cada situació i per cada una podríem fer un article diferent, des de com dissenyar una oficina-llar d’un arquitecte a com dissenyar un sèrie d’apartaments turístics amb un mateix estil per a una empresa immobiliària.

            Només donarem unes petites pinzellades de, un cop decidit el disseny, com aconseguir el material de la forma més assequible possible -evitant fer publicitat encoberta-. Si ens decidim per un disseny contemporani, no cal dir el lloc, però hi ha grans magatzems de mobles i complements d’interiors que amb una mica de gràcia poden cobrir les nostres necessitats.

Apt07

            Però si volem donar-li encara més toc personal en aquests casos, o, per exemple, nodrir-nos de mobles vintage o mobiliari/complements que segueixin una línia de color o d’estil de disseny, un altra opció és accedir al mercat de la segona mà que ofereix internet, sempre buscant llocs fiables i contrastats, sense caure en el fals mercat de segona mà existent.

            I si els artífexs d’aquest disseny, s’atreveixen amb les manualitats i complements decoratius, es poden acabar fent coses interessants amb una simple cartolina i altres objectes senzills comprats en tendes de baix cost que actualment trobem a qualsevol cantonada.

            Per tant, si no es disposa d’un bon pressupost, l’art del disseny d’interiors està en tenir molta imaginació, no renunciar a perseguir el que es vol aconseguir i fer-ho amb habilitat a partir dels recursos existents a l’abast dels seus creadors. Voler és poder. Només cal buscar-ho.

2020-05-20T10:18:58+00:00General|
This website uses cookies and third party services. Ok